Even voorstellen

Ik ben Davy en ik schrijf o.a. liedjes voor de Nederlandse en Internationale muziekmarkt. 


Op mijn 15e werd ik van straat geplukt door een studio eigenaar toen ik Hazes liedjes stond te zingen. Ik wist meteen wat ik wilde worden toen ik mijn eerste lied zong in de studio en daar later gedeeltelijk eigenaar van werd. Nee, ik wilde geen artiest worden maar Platenbaas! Hahaha. Het balletje begon te rollen en door mijn lange loopbaan in de muziekwereld, heb ik contacten “all over the world” met artiesten en labels opgebouwd. Platenbaas  is het niet geworden, daar ben ik veel te creatief voor en zag mijzelf niet de hele dag achter een bureau zitten. Ik begon als kabelopruimer in de studio en zorgde dat de gitaren netjes op hun plek stonden. Voor ik het wist zat ik achter het mengpaneel en leerde ik het vak als sound-engineer. Best leuk om te doen maar (altijd met respect) brutaal als ik was, begon ik muzikanten, zangers/zangeressen te produceren. Je kunt het beter zo inzingen of zo inspelen hoor, zei ik dan en liep bijvoorbeeld naar het zanggedeelte en zong voor hoe het moest klinken. Ik hoorde gewoon andere melodielijnen of gimmicks die liedjes meer commercieel maakte. Het ging gewoon vanzelf en maakte mijn keuze dat ik producer, singer-songwriter wilde worden.


Heden ten dage werk ik samen met Ronald Bij MEN IN MUSIC. Een begaafd composer die echt alles speelt en net even die ene muzikale lijn weet te vinden in een nieuw lied, waardoor een song net even lekkerder in het gehoor ligt. Sommige hebben dit gewoon en worden ermee geboren. Ronald is er één van. Naast ons eigen label, stuur ik regelmatig nieuwe liedjes van MEN IN MUSIC naar verschillende (bekende) artiesten en andere labels, wat betekent dat ik ook voor jou schrijf en niet alleen voor bekendheden. Ook voor jou als zanger/zangeres of band kun je een beroep op mij doen. Heb jij een idee voor een nieuw lied, aarzel dan niet om mij of Ronald te benaderen. Het liefst via de mail.


Hier een klein overzicht van bekenden waar in al die mooie jaren heb mogen samenwerken. Marco Borsato, André Hazes, Willeke Alberti, Peter Beense, Johnny Fonseca, Jodie Pijper (Jodie Singers) Thielman Brothers, Jacques Kloes (Dizzy man’s band), producer Pim Koopman (Kayak) Producer Peter van Asten (Dolly Dots), singer-songwriter Co van Raaijen , 2Unlimited II, Dave Sterwart (Eurythmics), Alfonso Johnson (Carlos Santana), Jocelyn Brown, Simple Minds, Grace Jones, Chaka Chan, Klaus Meine (The Scorpions), Boney M, Time Bandits (Alides Hidding), Mai Tai, Roots Syndicate en nog vele anderen.


Ik hoop jullie snel te zien en dat we mooie liedjes zullen maken. Samen of in opdracht.


God bless you

Davy

Song Writing